Pambac cumpără fabrica de ulei de la Bârlad

Fabrica de ulei din Bârlad, Vaslui, a fost achiziționată de către Cerealcom Bacău, din grupul de companii Pambac, deținut de Eusebiu Guțu. Activele valorează peste 2,6 milioane euro.

Cerealcom Bacău, parte a grupului de companii Pambac, deținut de Eusebiu Guțu, cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 740 milioane lei în 2021, a preluat active agroindustriale, în valoare de peste 2,6 milioane euro, care au aparținut anterior patrimoniului companiei Mândra, fosta Întreprindere de Ulei Bârlad, aflată acum în reorganizare.

Pachetul de active include baze de depozitare pentru cereale în Târgu Frumos (Iași) și Roșiești (Vaslui), ca și un siloz pentru cereale și FNC (fabrică de nutrețuri concentrate) în Tecuci (Galați). Vânzarea pachetului de active a fost realizată prin licitație, iar prețul final a depășit cu peste 50% prețul de pornire.

Compania de trading și logistică de materii prime agricole, cereale și îngrășăminte chimice Popasul Trebeș din Bacău, controlată integral de omul de afaceri Eusebiu Guțu, fost administrator unic al combinatului Amurco din localitate, a preluat pachetul majoritar al producătorului de panificație Pambac Bacău, în toamna anului 2018.

Sursa: Agrointel.ro

Editor: Prepeliță Iulia


Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim