Daniel Buda susține vaca de carne Aberdeen Angus

Europarlamentarul român, Daniel Buda, a fost sâmbătă, 9 aprilie prezent la „Zilelor Aberdeen Angus în România” (8-9 aprilie 2022), eveniment dedicat taurilor de reproducție, precum și exemplarelor pentru îngrășare. În cadrul ediției s-au organizat licitații pentru exemplare din aceasta rasă, un eveniment inedit care nu a mai avut loc în România.

Într-o postare de Facebook, europarlamentarul a felicitat Asociația Aberdeen Angus pentru organizarea impecabilă, profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în sector esențial.

Acum șase ani de zile am fost în Spania la o astfel de asociație și mă întrebam: „Când oare vom avea și în România o astfel de structură asociativă?” Pentru că doar asocierea în agricultură poate să îți garanteze succesul. Pentru că dragi fermieri, zootehnia este industria grea în agricultură. Este locul în care nu ai Paște, nu ai Crăciun, nu ai duminică, nu ai sâmbătă, nu ai absolut nimic. Tocmai de aceea dumneavoastră meritați aprecierile noastre, acelora care în mod vremelnic ne aflăm în condițiile pe care le avem și acolo, din Parlamentul European, să știți că am încercat foarte mult să sprijinim acest sector” a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Mesajul postat de europarlamentarul român vine să sprijine și să încurajeze industria zootehnică din România, în special a cărnii de vită.

Vreau să vă dau un mesaj foarte clar tuturor celor care creșteți vacă de carne: sunteți pe drumul cel bun. Sunteți pe drumul cel bun deoarece Uniunea Europeană importă din Argentina, din Brazilia sute de mii de tone de carne pe care foarte bine le putem produce în Uniunea Europeană. Iar România de astăzi are toate condițiile, toate ingredientele necesare să producă această carne pe care noi o importăm. Acolo din Parlamentul European să știți că suntem foarte aproape de sectorul de creștere a vacilor de carne, încercăm ca prin mecanismele și banii pe care îi avem la dispoziție, să venim în ajutorul dumneavoastră” a mai adăugat Daniel Buda.

Sursa: https://www.facebook.com/MEPDanielBuda

Editor – Irina Bogdan


Comentariile sunt închise