Holde Agri Invest cumpără o fermă din Dâmbovița

Holde Agri Invest SA este un proiect din sectorul agricol, inițiat și co-finanțat de antreprenori români și investitori. Aceștia planifică să investească peste 50 de milioane de euro într-o afacere agricolă modernă și un portofoliu de minimum 20.000 de hectare în terenuri agricole operate.

Ferma achiziționată de Holde Agri Invest are o suprafață de 2.100 ha de teren și este a patra achiziție după Roșiori, Videle și Frumușani. Aceasta a fost achiziționată cu 10,25 milioane de lei, din care Holde va achita doar 250 mii de lei. Restul de 10 milioane de lei reprezintă datorii ce vor fi preluate de către Holde.

„Planul nostru de extindere succesivă a suprafeței agricole exploatate continuă, iar odată cu alăturarea noii ferme în cadrul Holde, am ajuns la o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare. Modelul nostru de business rămâne același – identificăm ferme agricole vegetale care au nevoie de capital suplimentar sau prezintă potențial de optimizare a performantei operaționale și pe care să le transformăm în exploatații agricole operaționale, moderne şi eficiente. Totodată, tranzacția anunțată astăzi reprezintă o premieră, deoarece marchează crearea celui de-al patrulea nucleu Holde, care va purta denumirea de Conțești. Astfel, odată cu alăturarea acestui nou nucleu în portofoliu, suntem încântați că am reușit să atingem deja unul dintre obiectivele stabilite pentru acest an. În anul agricol 2021-2022 avem în plan cultivarea de culturi de grâu (395 ha), rapiță (320 ha), floarea-soarelui (350 ha), porumb (415 ha) şi orz (620 ha) în cadrul acestui nucleu,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

Terenurile fermei sunt operate în regim de arendă și are în componență o baza proprie și un parc de utilaje care va fi modernizat conform standardelor impuse de Holde.

Mai multe pe Ziarul Financiar

Editor: Alexandra Băncilă


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim