Tarfin intră pe piața românească

Compania de origine turcă dorește să sprijine fermierii români și distribuitorii de inputuri agricole, combinând canalele de distribuție tradiționale cu tehnologia și resursele financiare. Aceștia și-au început activitatea pe 7 aprilie 2022.

Fondată în 2017 în Turcia, Tarfin ajută fermierii mici și mijlocii să achiziționeze inputuri agricole precum îngrășăminte, semințe, furaje, produse pentru protecția plantelor, utilaje și echipamente agricole, materiale necesare pentru construcție de sere, solarii și irigații. Tarfin colaborează cu peste 1000 de distribuitori și a finanțat inputuri agricole în valoare de 110 milioane de dolari, către 40.000 de fermieri.

Ne bucurăm că am reușit să atragem capitaluri de peste 14 milioane de dolari, aducând de partea noastră acționari puternici din ecosistemul agricol și fintech, precum Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures și Elevator Ventures – Raiffeisen Bank International. Cu sprijinul acestora, am reușit să ne extindem pe piața din România, ca un prim pas în eforturile noastre de extindere internațională”, a declarat Mehmet Memecan (foto), fondator și CEO-ul companiei.

Agriculturai este printre cele mai importante sectoare economice ale României. Conform datelor publicate de Institutului European de Statistică, România a fost în 2018 pe locul trei din Europa la producția de cereale, cu un total de 31.89 de milioane de tone, transmite compania Tarfin într-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în prima parte a anului 2021, fermierii români au recoltat o cifră record de cereale păioase, de peste 15 milioane de tone. Din păcate, criza energetică europeană a determinat o majorare a prețurilor la îngrășăminte, punând în pericol economia de producție a fermierilor și, implicit, aprovizionarea consumatorilor finali. Astfel, compania Tarfin își propune să reducă costurile producției agricole, oferind soluții de finanțare rapide, avantajoase și transparente, prin distribuitorii parteneri.

Am ales să ne extindem în România deoarece conștientizăm potențialul industriei locale și capacitatea acesteia de dezvoltare. Intenționăm să venim în ajutorul fermelor mici de familie, pentru a oferi un acces mai facil la finanțarea inputurilor, a mai declarat Mehmet Memecan.

Sursă: Forbes.ro

Editor: Prepeliță Iulia


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim