AFIR are nevoie de programatori

Instituțiile publice, neatractive pentru programatorii români. În ultima vreme, se vorbește mult de digitalizare în instituțiile din România, dar, din păcate, s-a făcut prea puțin în acest sens. Și atunci de ce să ne mai mire că există foarte multe baze de date eterogne la nivel de minister și instituții subordonate care n-au nicio legătură între ele și nu pot fi folosite. Așa că pe bună dreptate se pune întrebarea: cum să faci politici publice naționale atât timp cât nu ai baze de date?

 

Daniel Ifrim, AFIR“Există foarte multe baze de date eterogne la nivel de minister și instituții subordonate, care n-au nicio legătură între ele, au fost gândite insular, nu pot coresponda una cu alta, nu pot transmite date dintr-una în alta, ceea ce face imposibilă integrarea surselor de date. Așa se întâmplă în toate instituțiile publice din România”, a declarat Daniel Ifrimdirector IT la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în cadrul  conferinței Noul Val Tech în FoodBiz, desfășurată la USAMV București, sub cupola FoodIntelForum.ro, Ediția a V-a.

Nu în ultimul rând, Ifrim vorbește și de faptul că programatorii români nu sunt interesați să lucreze în instituțiile statului, chiar dacă salariile sunt destul de bune.

“Am lansat trei proceduri de a angaja programatori și credeți-mă că nu oferim salarii mici, oferim 2.000 euro net pe lună și n-au vrut să vină. De ce? Pentru că imaginea unei instituții publice în România nu este foarte curată, este foarte greu să aducem tineri care să ne ajute să ducem la capăt astfel de proiecte”, a mai precizat Ichim.


 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim