Carrefour neagă zvonurile despre vânzarea sucursalei poloneze

Carrefour neagă că și-ar fi vândut supermarketurile poloneze fondului de investiții Mid Europa Partners. Presa poloneză a raportat această știre miercuri dimineață. Grupul francez de supermarketuri înregistrează cifre bune de creștere în Polonia.

Zvonuri

Mai multe surse mass-media poloneze au raportat miercuri dimineață că s-a ajuns la un acord de vânzare cu Mid Europa Partners. În plus, s-a spus că ar fi implicat un al doilea cumpărător: un fond imobiliar al Griffin Capital Partners care s-a arătat interesat de imobilele grupului de supermarketuri. Potrivit site-ului web Dlahandlu, discuțiile cu Mid Europa Partners au loc încă din această toamnă.

Cu toate acestea, Carrefour neagă zvonurile către RetailDetail, declarând că nu vinde divizia poloneză. De altfel, Carrefour nu merge deloc rău în Polonia: în primul trimestru din 2022, lanțul de retail a înregistrat o creștere a vânzărilor de 5,5 %.

CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, lucrează de ceva vreme la o revizuire strategică a rețelei sale de magazine: CEO-ul se află în căutarea unui cumpărător pentru activitățile din Taiwan, dar încă nu a apărut nicio înțelegere concretă. Mai recent, Carrefour a părăsit piața slovacă, în timp ce grupul francez se pregătește de închiderea a 106 magazine proprii în Italia. În Belgia, retailerul și-a pierdut cel mai mare francizat din cauza despărțirii de Mestdagh.

Sursa: RetailDetail

Editor – Irina Bogdan


Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim