Lactalis investește 32 mil. dolari în producția de zer

Lactalis, grupul francez de produse lactate investește 32 milioane de dolari în extinderea unității sale din Buffalo, New York. Extinderea face parte din ceea ce purtătorul de cuvânt a numit un „proiect multianual” pentru a crește producția de zer la amplasament cu 30%.

Potrivit Buffalo News, planurile depuse oficialilor locali afirmă că Lactalis caută să construiască o instalație de 6.600 metri pătrați pentru a găzdui evaporatorul și o clădire de 4.000 metri pătrați pentru echipamente electrice.

Fabrica Buffalo produce ricotta Galbani, mozzarella și provolone, Brie Président și zer pudră, iar anual colectează peste 700 milioane de kilograme de lapte, susținând 150 de ferme de lapte.

Zerul, care este un produs secundar al producției de brânzeturi, este lichidul care rămâne după ce laptele a fost coagulat și strecurat. Are mai multe utilizări comerciale – pentru a face iaurt, brânză de vaci și brânză ricotta – așa că extinderea producției de zer înseamnă că Lactalis poate face mai multă ricotta în special, a spus purtătorul de cuvânt.

Lactalis are peste 3.500 de angajați în Statele Unite, circa 700 au sediul în Buffalo și aproximativ 400 dintre ei lucrează la fabrică. Compania operează 11 unități de producție și șase birouri corporative în Statele Unite ale Americii.

Sursa: Food Bussiness Africa

Editor: Carmen Munteanu


 

Comentariile sunt închise