Ministrul austriac al agriculturii, plan pentru securitatea alimentară

Ministrul Agriculturii austriac, Norbert Totschnig, a dezvăluit miercuri un plan de reziliență în cinci puncte care acordă prioritate aprovizionării sigure cu alimente și include un apel la reformarea Legii privind managementul alimentar.

Situația aprovizionării cu alimente din Austria este în prezent sigură, a subliniat Totschnig, miercuri, la Consiliul de Miniștri din Austria.

Potrivit raportului, țara poate continua să se aprovizioneze cu alimente de înaltă calitate, prețurile la energie și furaje au fost pe o tendință de scădere, dar cu toate acestea, provocările persistă.

„Și pentru a ne pregăti cât mai bine pentru orice criză, am întocmit un plan în cinci puncte”, a anunțat Totschnig.

Vor oferi 5 milioane de euro ca sprijin pentru companiile de procesarea alimentelor pentru a investi în măsuri de reziliență, iar guvernul strânge, de asemenea, fonduri pentru cercetarea în ceea ce privește resurselor regenerabile, schimbările climatice și securitatea alimentară.

În plus, subvențiile pentru investiții pentru agricultură și silvicultură vor consolida rezistența, inclusiv stimulente pentru extinderea marketingului direct.

Legea privind managementul alimentar, care oferă cadrul pentru aprovizionarea cu alimente în caz de criză, urmează să fie modificată până în toamnă. Pentru a fi pregătite pentru toate eventualitățile, planurile de urgență ale Ministerului Agriculturii urmează să fie adaptate la amenințările actuale.

Totchnig dorește să acorde atenție și alimentării cu apă potabilă din cauza perioadelor mai lungi de secetă. Momentan, aprovizionarea este sigură, dar pentru a fi pregătit pentru blocajele supraregionale, el dorește să invite statele federale să facă schimb de experiență în cadrul unui „summit al apei potabile”.

Sursa: Euractiv

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise