Kaufland – prima companie din România certificată Zero Waste

Kaufland devine prima companie din România ce primește certificarea Zero Waste, din partea TÜV SÜD Management Service GmbH, în conformitate cu standardul DIN SPEC 91436, un nou model de referință pentru gestionarea deșeurilor operaționale și a materialelor reciclabile.

„Această nouă certificare atestă implicarea și contribuția pe care Kaufland România o aduce la protejarea mediului înconjurător. Eforturile noastre se îndreaptă către diminuarea cantității deșeurilor reziduale și revalorificarea resurselor, prin reciclare și compostare. În viitor, sperăm să se alăture și alte companii misiunii Zero Waste”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România și Republica Moldova.

Kaufland este prima și, până în prezent, singura companie din România care obține această atestare, devenind astfel unul dintre liderii tranziției către economia circulară, pe plan local. Certificarea indică faptul că cel puțin 90% din totalul deșeurilor operaționale au fost prevenite, reutilizate, reciclate, compostate sau fermentate.

Certificatul a fost emis pe baza unui audit efectuat pe un eșantion reprezentativ format din 12 magazine, un centru logistic și sediul central, totodată fiind evaluate și documente relevante, precum planurile de prevenire a deșeurilor, bilanțurile deșeurilor pentru perioada octombrie – decembrie 2022, acțiunile concrete privind eliminarea deșeurilor și măsurile de instruire.

Obiectivul Zero Waste a devenit din ce în ce mai important, odată cu creșterea gradului de conștientizare a utilizării responsabile a resurselor, la nivel mondial. În consecință, a început să facă parte din strategia a numeroase companii, care se implică activ în reducerea la minimum a cantităților deșeurilor generate.

„Angajamentul ambițios față de mediu al Kaufland în România este remarcabil. Pe lângă măsurile luate de companie, aceasta susține numeroase programe care sensibilizează oamenii din comunitățile locale, cu privire la problemele de mediu și cele de gestionare a deșeurilor. Această implicare este vizibilă, de asemenea, la toți angajații – inclusiv conducerea magazinului și lucrătorii din spatele scenei, toți sunt responsabili de managementul corect al deșeurilor”, spune Cristian Panghea-Erdély, auditorul TÜV SÜD.

Prin certificarea în conformitate cu DIN SPEC 91436, TÜV SÜD oferă un nou model de referință pentru gestionarea deșeurilor și a materialelor reciclabile pentru companiile din sectorul privat, instituții publice, orașe și comunități, asociații și organizații non-guvernamentale. TÜV SÜD Management Service este o companie cu o experiență de peste 150 de ani, specializată în auditarea, evaluarea, validarea și certificarea sistemelor de management, în special a sistemelor de management al calității, mediului, sănătății și securității la locul de muncă, în cadrul companiilor producătoare și furnizorilor de servicii din toate sectoarele industriale.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


Comentariile sunt închise