Piața „ethical food” va atinge 200 mil. dolari până în 2027

Potrivit unui raport recent intitulat “Ethical Food Global Market Opportunities and Strategies to 2032”, sectorul alimentelor etice a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, înregistrând o rată anuală compusă de creștere (CAGR – compound annual growth rate) de 6,0% începând din 2017.

Raportul prevede, de asemenea, o creștere semnificativă a sectorului, cu o rată de creștere a procentului de 8,2% între 2022 și 2027, ceea ce înseamnă o creștere a pieței de aproape 200 de milioane de dolari.

Conform raportului, volumul tranzacțiilor din sectorul alimentelor etice va depăși 280 de milioane de euro până în 2032, ceea ce va face din acesta unul dintre cele mai importante domenii din economia mondială.

Creșterea sectorului se datorează preocupărilor tot mai mari ale consumatorilor cu privire la mediu, cererea tot mai mare pentru produse comercializate în mod corect și creșterea puternică a economiilor emergente. Această creștere economică a dus la o creștere a clasei de mijloc, care devine mai selectivă cu privire la ceea ce cumpără și mănâncă.

Conform raportului, alimentele etice sunt produse care sunt durabile din punct de vedere ecologic, sunt fabricate în condiții etice și nu implică suferința animalelor. Aceste produse includ, de exemplu, alimente organice, produse fără gluten și produse locale.

În general, raportul subliniază faptul că sectorul alimentelor etice este unul dintre cele mai importante domenii de creștere în economia mondială și că va continua să crească în următorii ani, pe măsură ce consumatorii devin din ce în ce mai preocupați de problemele de mediu și sociale și își schimbă obiceiurile alimentare.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


Comentariile sunt închise