Crama Familia Darabont a lansat primul lor vin spumant

Familia Darabont din Biharia, județul Bihor, a lansat recent primul său vin spumant, Median. Aceștia dețin peste 40 de hectare de vie, iar vinul lor a fost produs prin metoda Charmat.

Metoda Charmat, cunoscută și sub numele de metoda cu rezervorul închis, este una dintre cele două metode principale de producere a vinului spumant, cealaltă fiind metoda tradițională. În cazul metodei Charmat, vinul de bază este vinificat în stil reductiv în tancuri de inox cu drojdii selecționate. A doua fermentație are loc în tancuri isobarice cu drojdii selecționate, iar produsul final este filtrat și îmbuteliat sub presiune.

Vinul spumant lansat de Familia Darabont este descris ca având o aromă fină de flori, fructe albe cu sâmburi și pâine prăjită, cu gust proaspăt, echilibrat și revigorant. Este un vin spumant cu bule fine, ușor băubil și se recomandă a fi servit ca aperitiv.

Regiunea Bihor este considerată una dintre cele mai promițătoare regiuni viticole din România, unde terenurile și clima sunt favorabile pentru cultivarea viței de vie și producția de vinuri de calitate. Familia Darabont este una dintre numeroasele familii care cultivă struguri și produc vinuri de calitate în această regiune.

Lansarea vinului spumant reprezintă un pas important pentru Familia Darabont în dezvoltarea afacerii lor și în consolidarea poziției lor pe piața viticolă. Vinul lor arată că există un potențial enorm în regiunea Bihor și că producătorii de vin pot obține rezultate deosebite prin respectarea tradițiilor și utilizarea metodelor moderne de producție.

Sursa: Retail.ro

Editor: Carmen Munteanu


 

Comentariile sunt închise