Depozite clandestine de cereale ucrainene la Suceava?

Gheorghe Flutur suspectează că ar exista depozite clandestine de cereale ucrainene la Suceava

Transporturile de cereale ucrainene care tranzitează județul Suceava au fost luate în vizor de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care se teme că o parte din aceste volume dispar pe traseul către Marea Neagră și rămân chiar în zonă, afectându-i pe fermierii locali.

Flutur a cerut Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava să urmărească situația transporturilor de cereale care tranzitează județul Suceava pentru a se vedea dacă există riscul unui comerț clandestin de cereale, potrivit NewsBucovina.ro.

„Există această temere că TIR-uri din Ucraina se descarcă undeva pe teritoriul României până la Marea Neagră. Trasabilitatea cerealelor e verificată? Dacă sunt depozite clandestine și ne trezim cu un trafic de cereale care pune într-o situație dificilă pe producătorii noștri autohtoni. Verifică cineva acest lucru? Cine o face? Există transbordări din astea? Există depozite clandestine? A descoperit cineva așa ceva? Se spune că intră cu destinația spre port, dar nu ajunge acolo”, au fost câteva dintre întrebările puse de Flutur, care așteapă răspunsuri în acest sens de la ATOP.

Gheorghe Flutur spune că este de acord să fie ajutați fermierii ucraineni, dar în nici un caz nu trebuie permis comerțul clandestin.

„Trebuie să-i ajutăm pe vecinii noștri ucraineni care trec printr-o perioadă foarte grea, dar nici nu putem încuraja comerțul clandestin de cererale și să ne trezim că prin Suceava- așa cum au fost chestiunile legalte de cazarea unor refugiați din Ucraina și s-au găsit fel de fel de scheme fictive ca să se încaseze bani- să fie și depozite clandestine pentru descărcarea și manipularea cerealelor”, a declarat Gheorghe Flutur.

 


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvicei „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise