Grup Șerban Holding devine furnizor pentru gama de chipsuri Chio
Grup Șerban Holding, o companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a semnat recent un parteneriat cu Intersnack România, în ceea ce privește livrarea de cartofi pentru gama de chipsuri Chio produse în România. Acest parteneriat are o valabilitate inițială de trei ani, cu posibilitatea de prelungire automată, conform termenilor acordului.
„ (…) Parteneriatul cu Intersnack România înseamnă o recunoaștere a calității și a eforturilor depuse de Grup Șerban în dezvoltarea producției de cartofi și implicit a agriculturii românești. Totodată, acesta reprezintă o nouă oportunitate de a ne extinde afacerea și crește performanța financiară pe termen mediu și lung. Prin intermediul acestui parteneriat, vom putea să asigurăm un flux de venituri stabil și predictibil, ceea ce ne va permite să planificăm investițiile viitoare și să continuăm să dezvoltăm afacerea în mod sustenabil”, a precizat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.
Datorită cererii în creștere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nișă din ce în ce mai atractivă. Deși producția de astfel de cartofi necesită tehnologii specializate și este mai costisitoare, randamentele obținute și prețul sunt semnificativ mai mari față de culturile clasice de cereale. De exemplu, un hectar de cartofi pentru chipsuri generează aproximativ același nivel de venit realizat de pe patru hectare de cereale sau oleaginoase.
Grup Șerban a investit semnificativ de-a lungul anilor în dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsuri, fiind astăzi unul dintre puținii producători agricoli din România ce deține capacitățile necesare de producție, depozitare și livrare a acestui tip de cartofi către jucători de top din domeniu. În 2022, compania a cultivat aproximativ 500 de hectare cu astfel de cartofi. În cadrul parteneriatului cu Intersnack România, Grup Șerban urmează să livreze 5.000 de tone de cartofi în primul an.
În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021. Aceste performanțe evidențiază angajamentul companiei de a continua să crească și să se dezvolte într-un mod sustenabil.
Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 300 milioane de lei. Prin urmare, acest parteneriat cu Intersnack România reprezintă un pas important pentru Grup Șerban Holding în consolidarea poziției sale pe piața românească și internațională, în special în domeniul agricol și alimentar.
Sursă: Forbes
Editor: Daniel Goci
FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.
Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:
Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,
Sponsorul Silver – Profi,
Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.
Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.
Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.
În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.
Comentariile sunt închise