Produs vegan apreciat de români, scos de pe piață

Unul din cele mai apreciate deserturi vegane din România va fi scos de pe piață. Producătorul a declarat că a existat o eroare în procesul de fabricație, iar sănătatea consumatorilor poate fi pusă în pericol.

Produsul vegan care va fi scos este Müller Vegan Mousse Dessert, spumă de ciocolată pe bază de nuci de cocos.

ANSVSA a anunțat că produsul conține o proteină din lapte care poate reprezenta o problemă pentru persoanele cu alergie sau intoleranță. Aceștia recomandă persoanelor care au alergie sau intoleranță, să nu consume produsul dacă data de expirare este 13 sau 27 mai.

”Producătorul de lactate Alois Müller GmbH & Co.KG recheamă produsul Müller Vegan Mousse Dessert de spumă de ciocolată pe bază de cremă de nuci de cocos (24649 VM Vegan Mousse Schoko) (2 x 70 g) ca măsură de precauţie pentru protecţia consumatorilor.Acest lucru poate duce la posibile reacţii alergice la persoanele care suferă de o alergie la proteinele din lapte. Pentru persoanele care nu suferă de o alergie la proteina din lapte, mousse-ul este potrivit pentru consum fără restricţii”, a anunţat ANSVSA.

Produsul a fost retras din magazinele Kaufland, Auchan, Carrefour și Cora. Consumatorii ar trebui să distrugă complet produsul sau să îl returneze în magazinul de unde l-au achiziționat, primind banii înapoi. Magazinele Cora, Kaufland și Auchan au anunțat prin ANSVSA, că prezența bonului nu este obligatorie pentru returnarea produsului în magazin. Magazinul Carrefour solicită prezența bonului pentru returul produsului.

 

Sursă: Daily Business

Editor: Alexandra Băncilă

 


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise