Șampanie românească prezentă în Vatican

Pe 6 mai 2023, Delegația României OEVE a oferit 220 de sticle de spumant pentru noua gardă a Sfântului Scaun, care au depus jurământul solemn în fața reprezentantului Sfântului Părinte.

Cea mai longevivă armată din lume este considerată ca fiind corpul Gărzii Elvețiene Pontificate, care are rolul de a-l păzi și proteja pe Papă.

Șampania oferită este fabricată în România la Șimleul Silvaniei de către Podgoria Silvania. Este un vin spumant natural din gama de lux, iar perioada de maturare este între 2 și 4 ani.

Ceremonia a avut loc în Curtea ”Sfântul Damasus” din Palatul Apostolic în ziua comemorării jertfei eroice a 189 de gărzi elvețiene care, în 6 mai 1527, l-au apărat cu prețul vieți pe papa Clement al VII-lea în fața armatei lui Carol al V-lea.

„Jur să-l slujesc cu fidelitate, loialitate și onoare pe pontiful în funcție și pe succesorii săi legitimi”, se spune în formula jurământului, ”să le fiu devotat cu toate puterile mele, jertfind, dacă este necesar, chiar viața mea în apărarea lor. Îmi asum aceleași obligații față de Colegiul cardinalilor în timpul vacanței Scaunului Apostolic. Promit, de asemenea, comandantului și celorlalți superiori respect, fidelitate și ascultare. Așa jur, așa să mă ajute Dumnezeu și Sfinții noștri ocrotitori!”. Este jurământul solemn citit de capelanul Gărzii Elvețiene.

vatican

Sursă: Antena3 / Podgoria Silvania Facebook

Editor: Alexandra Băncilă


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise