Parlamentul European dorește extinderea meniului din cantinele școlare

În data de 9 mai, Parlamentul European au votat în favoarea unei decizii privind extinderea meniului din cantinele școlare din Uniunea Europeană.

Dacă decizia va fi adoptată, în cadrul strategiei europene pentru alimentație Food to Fork s-ar încuraja prin diverse metode extinderea meniurilor școlare pentru a asigura o nutriție corespunzătoare elevilor.

Programul Farm to Fork are ca scop dezvoltarea unor rețele locale de aprovizionare, ajutând deodată fermierii și consumatorii, care beneficiază de fructe, legume și lactate corespunzătoare unei alimentații serioase.

Propunerea europarlamentarilor, în frunte cu Carmen Avram, sugerează Parlamentului European includerea înlocuitorilor de lapte în programul Farm to Fork pentru a ajuta copiii cu restricții alimentare să beneficieze, la rândul lor, de program.

Unii europarlamentari s-au opus propunerii, în frunte cu partidul de centru-dreapta EPP.
„Unii și-ar dori ca acest program să-și schimbe natura, și de aceea propun adăugarea alternativelor pe bază de plante. Sper că Parlamentul European va susține fermierii și se va asigura că se va menține o educație alimentară non-ideologică,” a declarat europarlamentarul EPP Salvatore de Meo.

Sursa: Euractiv
Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc


 

FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise