Maspex România a trecut pragul de 1 mld. de lei cifră de afaceri în 2022

Maspex România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața băuturilor răcoritoare și a pastelor făinoase, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 1 mld. de lei, în creștere cu aproximativ 27% față de anul anterior.

Compania a raportat un profit net de 114,1 mil. de lei, în scădere cu 1,7% față de anul precedent, când a obținut un câștig net de 116,1 mil. de lei.

Compania are în portofoliu mai multe branduri de suc cum ar fi Tymbark, Tedi și Ciao, produse instant cum ar fi La Festa, snack-uri dulci și sărate precum Saladini și Rollini d’Oro, paste cum ar fi Arnos, dar și alte produse alimentare. De asemnea, compania deține și brandul Nestea, conservele de pește Nemo și produse din roșii Vălenii de Munte.

În fabrica din Vălenii de Munte, sunt produse sucuri, produse instant, snack-uri și paste, iar în fabrica din Vatra Dornei, este îmbuteliată apa Bucovina. Compania mai deține și o unitate de producție în Giurgiu.

Maspex România face parte din grupul polonez Maspex Wadowice, unul dintre cei mai mari jucători din Europa Centrală și de Est în domeniul produselor alimentare. Grupul este lider pe piața sucurilor, nectarurilor și a băuturilor răcoritoare în Polonia, Cehia și Slovacia, și un jucător important în Ungaria, România, Bulgaria și Lituania. Maspex Wadowice este un important producător pe piața produselor instant, cum ar fi cappuccino, cacao, cremă pudră pentru cafea și ceaiuri instant, în Europa Centrală și de Est.

Compania a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de angajați, finalizând anul 2022 cu un număr mediu de 1.438 de angajați, cu 114 mai mulți decât în 2021.

Maspex România deține și compania Rio Bucovina, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 143 de mil. de lei și un profit net de peste 1,2 mil. de lei, conform datelor publice de la Ministerul Finanțelor.

 

Sursa: Ziarul Financiar

Editor: Carmen Munteanu


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise