Ministerul Turismului vrea să realizeze o rută națională a vinului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat recent lansarea unui nou proiect important pentru industria turismului din România: realizarea unei rute naționale a vinului, care va include toate cramele din țară, astfel încât acestea să poată fi vizitate de turiști.

Potrivit ministrului Constantin-Daniel Cadariu, în România există doar șase rute cultural-turistice care includ astfel de obiective, în timp ce în prezent sunt peste 300 de producători de vin în țara noastră, iar 124 dintre ei oferă deja turism viticol. Acest lucru demonstrează că există un mare potențial de dezvoltare a turismului viticol și a industriei viei și vinului în România.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că România se află pe locul 13 în lume în ceea ce privește producția de vin, dar pe locul 35 în ceea ce privește exportul de produse, ceea ce indică necesitatea unei dezvoltări mai mari a industriei vinului.

Proiectul de rută națională a vinului va fi gestionat de specialiștii din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, sub conducerea Directoratului General, iar planul este să includă toate cele 124 de crame care sunt în prezent disponibile pentru a fi vizitate de către turiști.

Ministrul a menționat, de asemenea, că turismul viticol și industria viei și vinului au un potențial rapid de dezvoltare într-un timp foarte scurt, iar o variantă ar fi constituirea organizațiilor de management al destinației (OMD). Cadrele legislative pentru aceste organizații au fost stabilite anul trecut, iar procesul de constituire a OMD-urilor este în desfășurare. Aceste organizații reprezintă asocieri între autoritățile publice locale și operatorii privați dintr-o destinație turistică și își propun să dezvolte și să promoveze destinațiile respective. Vor exista patru niveluri de OMD-uri: local, județean, regional și național, cel din urmă urmând să fie înființat în jurul anului 2024.

Prin urmare, acest proiect de rută națională a vinului este un pas important în direcția dezvoltării turismului în România, precum și în promovarea și dezvoltarea industriei vinului, care are un potențial imens de creștere în țara noastră.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise