Ce se întâmpla dacă consumăm 50g de mezeluri pe zi?

Foarte mulți românii consumă zilnic, cel puțin o dată, sau de mai multe ori, mezeluri. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează că cei ce consumă foarte multe mezeluri riscă să își afecteze sănătatea.

Pe parcursul procesării cărnii, aceasta își pierde substanțele nutritive, vitaminele și mineralele. Aditivi adăugați pentru savoare și longevitate, sunt foarte nocivi pentru sănătatea consumatorului.

Mezelurile conțin de 4 ori mai multă sare decât carnea neprocesată, la care se adaugă și conservanții, îndulcitorii și grăsimile în cantități foarte mari.

Conform unui studiu de Wall Street Journal, consumul de 50 de grame de mezeluri pe zi, timp de o săptămână, crește cu 42% riscul de boli cardiace, 19% riscul de diabet și 18% pentru cancer colorectal.

În anul 2022, în SUA, vânzările la mezeluri au depășit 29 de miliarde de dolari, o creștere foarte mare având în vedere că acum 5 ani, vânzările erau de 22,9 miliarde.

Conform companiei Market Vector, românii cheltuie anual 4,3 miliarde de lei pe mezeluri. În primul semestru din 2022 s-au înregistrat 2,2 miliarde de lei.

Consumatorii aleg să consume mezelurile pentru că nu necesită gătire iar multe dintre ele sunt mai ieftine.

Cele mai vândute mezeluri în România sunt salamurile, specialitățile din carne și crenvurștii. Salamul reprezintă 42% din vânzări.

Organizația Mondială a Sănătății intenționează să creeze noi recomandări pentru consumul de carne procesată până în 2025.

Sursă: Wall Street Journal, Capital

Editor: Alexandra Băncilă


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise