EFSA recomandă mărirea spațiilor destinate animalelor

În urma unor cercetări științifice, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis o serie de noi recomandări destinate fermierilor zootehniști cu privință la spațiile amenajate pentru creșterea animalelor.

În ceea ce privește creșterea bovinelor, EFSA recomandă asigurarea unui spațiu de cel puțin 9 metri pătrați pentru fiecare animal, dintre care măcar o parte să fie bine umbrită. De asemenea, fermierilor li se recomandă asigurarea unor dispozitive care să permită bovinelor să-și facă toaleta, cum ar fi zone de periaj de care să se poată freca. În cazul în care bovinele sunt crescute în hale, se recomandă asigurarea unui strat amplu de material moale pentru a asigura confortul animalelor.

EFSA a emis recomandări și pentru crescătorii de păsări. Pe lângă atenționarea de rigoare în ceea ce privește hrănirea superfluă a gâștelor crescute pentru foie gras, se recomandă eliminarea cuștilor pentru gâște, rațe, și prepelițe deopotrivă.

În schimb, EFSA recomandă asigurarea unor spații destul de mari încât fermierii să poată intra în incintă pentru a verifica starea de sănătate a animalelor. Aceste spații ar trebui să conțină de asemenea un bazin de apă și un strat de rumeguș fin.

Sursă: Efanews

Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise