Ahold Delhaize, rezultate financiare în creștere, în pofida problemelor

Creșterea Ahold Delhaize în ciuda grevelor și scăderii profitului în Europa

Retailerul internațional Ahold Delhaize, care operează în mai multe țări, printre care și Belgia, a avut de înfruntat greve în ultima perioadă, ceea ce a afectat vânzările și veniturile companiei pe piața europeană. Cu toate acestea, oficialii grupului susțin că în ultimul trimestru compania și-a continuat creșterea în ciuda obstacolelor întâmpinate.

După ce a raportat o scădere a marjei profitului operațional în Europa cu 2,8%, acțiunile Ahold au înregistrat o scădere de 1,7%. Motivul principal al acestei scăderi este reprezentat de costurile mai ridicate cu energia, precum și de greva care a avut loc la Delhaize Belgia.

Delhaize Belgia este un important jucător pe piața europeană, iar greva desfășurată în cadrul companiei a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale grupului Ahold Delhaize. Cu toate acestea, CEO-ul Ahold Delhaize, Frans Muller, a recunoscut că, în absența grevelor, vânzările ar fi înregistrat o creștere de 7,7%.

Analiștii estimează că aceste greve au cauzat pierderi în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru Ahold Delhaize. Cu toate acestea, în ciuda acestor obstacole, veniturile grupului au înregistrat o creștere semnificativă în ultimul trimestru, ajungând la 21,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 6,3%. Această creștere a fost susținută de piața din SUA, care a înregistrat o creștere de 6,2%, și de piața europeană, cu o creștere de 6,1%.

În ceea ce privește vânzările online, acestea au înregistrat o creștere semnificativă în SUA, cu 11,9% față de anul precedent, contribuind la o creștere de 5,9% a vânzărilor online globale ale grupului. În Europa, Ahold Delhaize a înregistrat vânzări online în valoare de 1,8 miliarde de euro.

Ahold Delhaize deține magazine în mai multe țări europene și asiatice, inclusiv în Cehia, Grecia, Portugalia, România, Serbia și Indonezia. Această prezență internațională amplă îi conferă grupului o poziție puternică pe piața globală și îi permite să continue să-și dezvolte afacerile în ciuda provocărilor locale.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise