Grup Șerban Holding achiziționează o nouă fermă în județul Bacău

Grupul Șerban Holding extinde suprafața de exploatare agricolă prin achiziționarea unei ferme de 343.400 de metri pătrați, într-o tranzacție în valoare de 4 milioane de lei.

Cu această nouă achiziție, Grupul Șerban Holding, o companie antreprenorială românească activă în diverse domenii ale agriculturii, va gestiona aproximativ 12.500 de hectare de teren arabil, cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă.

“Suntem foarte bucuroși de achiziționarea acestei noi ferme, deoarece cei 343.400 de metri pătrați de teren sunt deținuți în proprietate, includ o infrastructură agricolă proprie și pot fi integral irigați. Această caracteristică ne oferă o oportunitate unică de a diversifica și crește producția, reducând în același timp riscurile asociate secetei. În cadrul acestei ferme, intenționăm să implementăm un sistem de dezvoltare a legumiculturii în rotație, cu un plan de culturi stabil care să includă cartofi și alte legume rădăcinoase, un pas care ne va permite să creștem producția de legume cu aproximativ 7%”, a explicat Nicolae Șerban, președintele Consiliului de Administrație al Grupului Șerban Holding.

În 2022, Grupul Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, în creștere cu 11% față de anul precedent. EBITDA a fost de 67,9 milioane de lei, în creștere cu 27%, iar profitul net a ajuns la 33,8 milioane de lei, înregistrând o creștere de 10% față de anul 2021.

Acțiunile Grupului Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. La momentul actual, capitalizarea de piață a companiei este de aproximativ 300 milioane de lei.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise