Noi focare de pestă porcină în Timiș

Noi focare de pestă porcină în Timiș. Unul a fost depistat la o fermă a producătorului Smithfield România

Într-un weekend recent, Direcția de Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș a demarat procesul de sacrificare a 18.000 de animale. Dr. Flavius Nicoară, directorul DSVSA Timiș, a anunțat că a fost elaborat un plan de măsuri pentru a eradica focarul.

Autoritățile au confirmat prezența virusului pestei porcine africane la aproximativ 18.000 de porci într-o fermă din localitatea Cenei.

“Am identificat două focare de pestă porcină africană – unul într-o exploatație comercială (Smithfield) și unul într-o gospodărie deținută de un particular. În cadrul exploatației comerciale, am descoperit prezența virusului în anumite organe recoltate conform procedurii de supraveghere pasivă. La momentul descoperirii virusului, nu au fost observate manifestări clinice și morfopatologice la organele examinate în respectiva fermă”, a explicat dr. veterinar Flavius Nicoară.

Investigația epidemiologică este în desfășurare și până în prezent s-a constatat că normele de biosecuritate au fost respectate.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise