Evenimentul TUTTOFOOD 2023, Italia

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea TUTTOFOOD 2023, programul bogat de evenimente care vor avea loc pe parcursul celor patru zile ale târgului începe să prindă contur.

Printre momentele de neratat, se evidențiază formatul Retail Plaza, care va evidenția tendințele noilor modele de afaceri și distribuție modernă. Există și o mare anticipare pentru cea de-a doua ediție a premiului Better Future, care va recunoaște companiile prezente la TUTTOFOOD 2023 care demonstrează cel mai mare angajament în promovarea și îmbunătățirea excelenței alimentare.

Retail Plaza: evenimentul TUTTOFOOD 2023 care analizează tendințele în distribuția modernă și inovația în industria alimentară Retail Plaza la TUTTOFOOD este un format care se concentrează pe modelele de afaceri în schimbare și dinamica distribuției moderne, cu o atenție deosebită asupra studiilor de caz din viața reală. Sustenabilitatea lanțului de aprovizionare, inovația în lanțul de valoare și schimbările culturale și comportamentale ale consumatorilor: acestea sunt principalele tendințe emergente care vor fi abordate în cadrul evenimentului, implicând producători, comercianți și personalități importante din industria alimentară.

Cele mai importante lanțuri de magazine de retail italiene și internaționale vor contribui, de asemenea, la eveniment, discutând despre sustenabilitate și modul în care să abordeze această problemă atât în Italia, cât și în străinătate. În același timp, colaborarea cu Retail Institute se va concentra în principal pe temele de retail verde și alimentație durabilă.

Cu implicarea startup-urilor și a companiilor care conduc transformarea digitală în industria HoReCa, va exista o oportunitate de a explora echilibrul între vânzările online și cele în magazin, precum și utilizarea de noi instrumente digitale pentru a îmbunătăți atracția către magazin. Accentul va fi pus pe studierea comportamentului de cumpărare al noilor generații de consumatori și modul în care acesta afectează întregul lanț de aprovizionare alimentară.

Better Future Award: premiul care celebrează excelența alimentară la TUTTOFOOD 2023 Cea de-a doua ediție a premiului Better Future Award, o distincție care celebrează excelența alimentară a companiilor prezente la târg, va fi organizată de Gdoweek și Mark Up în colaborare cu TUTTOFOOD. Premiul va fi acordat pe baza mai multor criterii, inclusiv capacitatea de a dezvolta produse inovatoare, de înaltă calitate și durabile, care să răspundă cerințelor crescânde ale consumatorilor.

Pe piața alimentară există o cerere în creștere, în special în rândul tinerilor, pentru alimente funcționale asociate sportului, cu conținut ridicat de proteine. În plus, cererea de produse vegane, ecologice și organice a înregistrat și ea o creștere semnificativă în ultimii ani.

Un alt aspect de luat în considerare este creșterea formatului de discount, care nu se datorează doar creșterii numărului de magazine de retail, ci și tendințelor consumatorilor în selecționarea celui mai rentabil format pentru tipul de produs ce urmează a fi achiziționat. Acest lucru a determinat comercianții să-și revizuiască oferta pe baza prețului și a altor valori care depășesc conceptul de calitate.

Având în vedere aceste tendințe și multe altele, Better Future Award va recunoaște valoarea companiilor care s-au distins în dezvoltarea de produse sau soluții noi, capabile să facă mărcile mai competitive sau să îmbunătățească prezența acestora pe piața alimentară și de băuturi.

Informații, Program și Actualizări TUTTOFOOD 2023 va avea loc la Fiera Milano în perioada 8-11 mai 2023. Pentru ediția din 2023, Italian Food News va fi partenerul media oficial al evenimentului.

Pentru a vizualiza programul complet al evenimentelor și pentru a primi mai multe informații despre cum puteți participa la târg, vizitați site-ul TUTTOFOOD și urmăriți canalele sale de social media.

Sursă: Italianfoodnews.com

Editor: Daniel Goci


Comentariile sunt închise