75 de mari producători de alimente din Franța își reduc prețurile din iulie

Începând din luna iulie, prețurile la sute de produse alimentare vor scădea, conform promisiunii ministrului francez al economiei, Bruno Le Maire.

Potrivit RetailDetail.eu, cei mai importanți 75 de producători de alimente din Franța își vor reduce prețurile începând din luna iulie, sub presiunea fermă exercitată de ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire.

Oficialul a ajuns la un acord cu producătorii de alimente pentru a revizui prețurile în scădere, având în vedere scăderea prețurilor la nivelul comerțului en-gros. Produsele alimentare vizate includ paste, carne de pasăre, cereale și ulei, printre altele.

De obicei, ar fi durat “trei, patru sau cinci luni” pentru ca producătorii să reflecte prețurile cu ridicata reduse pe rafturile magazinelor, însă aceștia au fost de acord să efectueze revizuirile înainte de termen. Cincisprezece mari producători de alimente, printre care Coca-Cola și Unilever, au convenit să reia negocierile cu supermarketurile privind contractele pentru anul în curs.

În Franța, prețurile alimentelor sunt încă cu 14,1% mai mari decât în urmă cu un an. Pentru a proteja puterea de cumpărare a populației, Le Maire a implementat deja în luna martie o măsură prin care supermarketurile trebuie să vândă o selecție de produse la “cel mai mic preț posibil” timp de trei luni.

“Această inițiativă va continua până la sfârșitul anului”, au declarat autoritățile franceze.

Cu toate acestea, a fost mai dificil să se ajungă la un acord cu producătorii: ministrul economiei a trecut la amenințări și a anunțat săptămâna trecută că cei care refuză să se conformeze vor suporta consecințe. De exemplu, ministrul va face publice numele celor care nu s-au implicat în această inițiativă până la sfârșitul lunii iunie, cu scopul de a-i expune publicului. De asemenea, el a amenințat că va reduce marjele lor “în creștere” prin măsuri fiscale.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


Comentariile sunt închise