Afacerile Domeniilor Ostrov au crescut cu 12% anul trecut, la 45 de mil. lei

Domeniile Ostrov, una dintre companiile de top din industria vinului din România, a înregistrat rezultate impresionante în anul 2022, încheindu-l cu o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei.

Aceasta reprezintă o creștere de 12% față de anul precedent și demonstrează succesul și creșterea continuă a companiei pe piața vinurilor.

Cu o producție de 9 milioane de litri de vin în 2022, Domeniile Ostrov continuă să mențină un ritm de creștere sustenabil și în primul trimestru al anului 2023. Această performanță este rezultatul eforturilor depuse de companie în dezvoltarea unor sortimente noi de vinuri și în consolidarea relațiilor cu partenerii de afaceri.

Potrivit reprezentanților companiei, achizițiile din zona HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) au revenit la nivelul înregistrat în anul 2019. Acest lucru se datorează, în mare măsură, unei echipe puternice de vânzări, lansării de noi sortimente de vinuri și parteneriatelor încheiate cu magazinele din industrie.

Cu toate acestea, Domeniile Ostrov se confruntă în continuare cu probleme legate de forța de muncă. Lipsa angajaților calificați este o provocare majoră pentru companie. Ca soluție, aceasta a început să recruteze angajați străini pentru a satisface nevoile operaționale și pentru a menține calitatea produselor sale.

“Achiziționarea forței de muncă din străinătate a devenit o necesitate pentru noi în contextul persistenței problemelor cu recrutarea internă. Cu toate acestea, continuăm să depunem eforturi pentru a găsi soluții viabile pe termen lung”, a declarat Aurel Ștefan, director comercial al Domeniilor Ostrov.

Domeniile Ostrov a investit până în prezent peste 40 de milioane de euro în dezvoltarea și modernizarea activităților sale. Compania deține un areal viticol impresionant de 1.200 de hectare în județul Constanța, care include zonele cu denumire de origine controlată Oltina și Terasele Dunării, precum și 200 de hectare de viță de vie pentru producția de struguri de masă.

Cu o strategie solidă de dezvoltare, investiții semnificative și o echipă dedicată, Domeniile Ostrov continuă să se impună ca unul dintre principalii jucători din industria vinului din România. Cu o gamă variată de vinuri de calitate și o atenție deosebită acordată inovației și cerințelor pieței, compania se bucură de un prestigiu crescut și rămâne un nume de referință în peisajul viticol românesc.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise