Cercetătorii turci au creat un nou dispozitiv pentru monitorizarea alterării alimentelor

O echipă de cercetători de la universitățile turcești Koç și Kadir Has au dezvăluit un prototip al unui nou dispozitiv menit să garanteze prospețimea alimentelor.

Proiectul a fost coordonat de către Doctorul în Biologie Moleculară și în Genetică Emin İstif și de către Profesorul Asistent de Inginerie Mecanică Levent Beker.

Cei doi au menționat că există deja pe piață dispozitive cu același scop. Totuși, acestea se bazează, în mare, pe monitorizarea culorilor prezente într-un produs.

În schimb, dispozitivul creat de echipa lor de cercetare se bazează pe alte metode, garantând o supraveghere mai complexă a alimentelor – mai ales a cărnii și a altor alimente bogate în conținut proteic.

Invenția noastră va oferi companiilor oportunitatea de a reduce costurile, și va ajuta enorm consumatorii. Odată ce este comercializat masiv, dispozitivul va permite monitorizarea continuă a alimentelor de pe rafturi și va permite utilizatorilor să controleze prospețimea imediat înainte de a cumpăra un produs,” a declarat un reprezentant al echipei.

Dispozitivul de 2 cm2 este compatibil cu aplicații mobile, bazându-se pe tehnologia NFC. De asemenea, nu are nevoie de baterii pentru a funcționa.

Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc

Sursă: News Food Magazine


Comentariile sunt închise