Comisia Europeană minimizează daunele securității alimentare cauzate de pesticide
Un raport recent dezvăluit arată ca Comisia Europeană va continua să-și pună în practică planul de a înjumătăți uzul de pesticide în agricultura europeană.
Acest plan a fost criticat de către reprezentanții afacerilor agricole, care au susținut că aceste măsuri le vor periclita recoltele și, implicit, siguranța alimentară a populației.
Raportul Comisiei Europene contrazice fermierii, susținând că recoltele expuse la cel mai mult risc sunt cele non-esențiale pentru siguranța alimentară, cum ar fi culturile de hamei, roșii, și struguri.
Totuși, până și raportul în sine susține că nu există destule date pentru a putea prezice cu acuratețe repercusiunile acestor măsuri.
Raportul a fost, de asemenea, criticat pentru clasificarea recoltelor în esențiale și non-esențiale. Chiar dacă recoltele de bază nu includ cele menționate mai sus, acestea au oricum o importanță deosebită pentru cetățenii Uniunii Europene.
Sursă: Euractiv
Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc
Comentariile sunt închise