Noul Guvern intenționează să reducă prețurile la alimente de bază

Într-o conferință de presă susținută în data de 15 iunie, noul premier al României, Marcel Ciolacu declară că vrea să reducă prețurile la alimentele de bază, mai multe măsuri se vor aplica începând cu următoarea săptămână.

Premierul a declarat: „…rezultatele unei bune guvernări se văd în reducerea inflației”. Acesta precizează că sunt în discuție multe alte măsuri care vor susține domeniile care fac diferența pentru oameni, în special construcțiile, energia și agricultura.

„Însă, primul și cel mai concret rezultat al unei guvernări bune este ca inflația să scadă. Oamenii să simtă asta în prețul unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat și să acționăm încă de săptămâna viitoare. Alături de acest demers, avem alte măsuri țintite pentru a susține agricultura, construcțiile și energia. Din punctul meu de vedere, sunt domeniile care fac diferența pentru oameni”, afirmă Premierul Marcel Ciolacu.

Cele mai urgente măsuri care vor fi aplicate începând de săptămâna viitoare, sunt pentru reducerea prețurilor la alimente e bază.

„Am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanțe pe care vrem să le citim în următoarea ședință de Guvern, ca să putem să le aplicăm cât mai urgent. Este vorba despre reducerea prețurilor la alimentele de bază, sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcții, plus introducerea energiei verzi în firmele agricole”, declară premierul.

Cele cinci obiective principale pe care premierul le are pentru România sunt:

  1. Rezolvarea pensiilor speciale și adoptarea legii privind salarizarea unitară;
  2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare;
  3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate;
  4. Dezvoltarea economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare;
  5. Crearea mai multora locuri de muncă și mai bine plătite;

„Avem mult de muncă în următorul an și jumătate! Trebuie să avem o creștere economică de peste 3% pe an. Trebuie să ducem inflația la sub 8% până la final de an. Și să reducem dependența de import! Pentru a atinge toate aceste obiective, prima noastră luptă va fi cu prețurile și cu specula. În acest sens, avem pregătit un program îndrăzneț și coerent prin care vizăm stoparea creșterii prețurilor la principalele alimente de bază. Planul nostru implică – în ponderi diferite – toți actorii importanți, de la producători la distribuitori și, în final, la marile lanțuri de magazine. Atât producătorul român, cât și consumatorul final trebuie să aibă garanția că obțin un preț decent pentru produse de bună calitate”, declară premierul Ciolacu.

Sursă: Facebook Guvernul României

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise