Carnea celulară intră pe piața SUA

Upside Foods și Good Meat, două companii americane, au primit aprobarea finală de la Departamentul american pentru Agricultură (USDA) pentru a-și comercializa carnea cultivată în laborator, obținută din celule.

Acesta este un moment istoric, deoarece aceste companii sunt primele care au trecut cu succes prin procesul de aprobare, care a implicat certificări atât din partea USDA, cât și din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite. Această autorizație face ca Statele Unite să devină a doua țară din lume, după Singapore, care permite vânzarea cu amănuntul a cărnii cultivate în laborator, derivată din celule prelevate de la animale și crescute în cuve din oțel.

„Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere”, a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

În Singapore, carnea de cultură celulară a avut undă verde de comercializare în decembrie 2020.

 

Sursă: Digi24

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise