Coca-Cola HBC achiziționează brandul de votcă Finlandia pentru 220 mil. dolari

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca-Cola în afara SUA, a anunțat că a încheiat un acord pentru preluarea Brown-Forman Finland Oy, deținătorul mărcii de votcă Finlandia, de la compania Brown-Forman Netherlands BV, pentru suma de 220 de milioane de dolari.

Finlandia, înființată în 1970, este una dintre cele mai importante mărci de votcă din Europa Centrală și de Est. Finlandia vinde anual 2,7 milioane de cutii de votcă, fiecare conținând nouă sticle de un litru fiecare. Finlandia a fost vândută de Altia către Brown-Forman în mai multe etape desfășurate între 2000 și 2004.

Coca-Cola HBC a specificat că achiziția va fi realizată prin intermediul subsidiarei sale CC Beverages Holdings II BV, iar finalizarea tranzacției este așteptată în a doua jumătate a acestui an, conform informațiilor furnizate de Reuters.

“După ce am fost parteneri în distribuirea mărcii Finlandia timp de 17 ani pe mai multe piețe, suntem încântați să achiziționăm acest brand. Este o oportunitate unică și relevantă la nivel regional, care ne va sprijini în accelerarea afacerilor noastre pe piețele pe care activăm”, a declarat Zoran Bogdanovic, directorul general al Coca-Cola HBC.

Coca-Cola HBC este o companie listată la Bursa din Londra, în care gigantul Coca-Cola deține aproximativ 21% din acțiuni. Coca-Cola HBC România deține în prezent trei fabrici de îmbuteliere în țară, situate în Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


Comentariile sunt închise