Carrefour Franța dă afară 1 000 de oameni

Retailerul francez a dezvăluit un plan mai amplu de restructurare, care include tăierile de locuri de muncă ca una dintre componentele sale.

Grupul francez de retail Carrefour intenționează să elimine aproape 1.000 de posturi în sediul său central din Franța, potrivit unei surse citată de agenția Agefi-Dow Jones.

Sursa a mai precizat că reducerile de locuri de muncă vor fi efectuate prin „plecări neforțate” și vor iniția negocieri cu reprezentanții angajaților în zilele următoare.

Un purtător de cuvânt al Carrefour, contactat de Agefi-Dow Jones, a declarat că compania își propune să prioritizeze „dialogul social”.

Plan strategic „Carrefour 2026” și măsuri de reducere a costurilor

În noiembrie anul trecut, în timpul dezvăluirii planului său strategic „Carrefour 2026”, retailerul și-a exprimat intenția de a realiza economii de 4 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) între 2022 și 2026.

Economiile ar fi împărțite în mod egal între „cheltuielile administrative și generale” și „costurile mărfurilor vândute”. Grupul a subliniat că acest obiectiv va fi atins prin transformarea „toate procesele operaționale prin digitalizare și structuri reorganizate”.

Suport de consultanță și forță de muncă actuală

Sursa a adăugat că retailer-ul francez a solicitat asistența firmei de consultanță McKinsey pentru a-și restructura sediul central din Franța, în timp ce specialistul în strategii sociale Alixio sprijină compania în reducerea forței de muncă.

Carrefour are în prezent aproximativ 8.000 de angajați în sediul său central din Franța.

În România, Carrefour își consolidează poziția, fiind în proces de preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2400 de angajați.

Sursa: retail-insight-network

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise