Producătorii de ciocolată salută noile reglementări ale UE

Producătorii de ciocolată de talie mare au salutat noile reglementări adoptate de Uniunea Europeană pentru protejarea pădurilor, dar se tem că acestea vor avea un impact negativ asupra buzunarelor consumatorilor.

Uniunea Europeană a introdus legi care interzic cultivarea materiilor prime precum cacao, cafea și ulei de palmier pe terenuri defrișate și impun măsuri pentru combaterea problemelor legate de utilizarea copiilor în lanțurile de aprovizionare. Companii precum Lindt & Spruengli AG, Ferrero SpA și Unilever Plc susțin aceste măsuri, deoarece consideră că ele aduc beneficii mediului și producătorilor acestor culturi, conform informațiilor furnizate de Bloomberg și Agerpres.

Cu toate acestea, pentru consumatori, care sunt din ce în ce mai interesați să știe de unde provine hrana lor și dacă a fost produsă în mod etic, această inițiativă poate însemna costuri suplimentare. Ghana, al doilea cel mai mare producător de cacao, a avertizat deja că prețurile boabelor de cacao vor crește din cauza investițiilor necesare în sistemele de monitorizare a lanțului de aprovizionare până la fermele de proveniență. Aceasta poate duce la creșterea prețurilor pentru produsele alimentare de zi cu zi, precum batoanele de ciocolată, dar și pentru produsele cosmetice, deoarece consumatorii europeni plătesc deja mai mult din cauza inflației.

Noile reguli privind defrișările au intrat în vigoare, dar companiile au până la sfârșitul anului următor pentru a se conforma. Coasta de Fildeș și Ghana, care furnizează două treimi din producția mondială de cacao, trebuie să dezvolte sisteme speciale pentru a respecta cerințele Uniunii Europene, inclusiv etichetarea geografică a terenurilor pe care au fost cultivate produsele respective

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise