Vânzările de Pecorino Romano PDO: 600 de mil. euro

Sectorul Pecorino Romano PDO traversează un moment foarte pozitiv. Succesul în piețele internaționale și o cifră de afaceri de 600 de milioane de euro în 2022 demonstrează calitatea unui produs tot mai popular.

De asemenea, diversificarea ofertei și inovația care nu abandonă specificitatea au fost evidențiate de președintele Consorțiului de Protecție, Gianni Maoddi, în cadrul ultimei întâlniri a companiilor membre.

Cu un preț de peste 114 euro pe kilogram, 12.000 de ferme, 40 de fabrici de lactate, 25.000 de angajați și proiecte de extindere a vânzărilor în Japonia, Germania, Statele Unite, Regatul Unit, Elveția și Italia, sectorul se bucură de o sănătate excelentă, cu efecte pozitive asupra întregului lanț de aprovizionare. Oferta produsului asigură, de asemenea, o remunerație bună pentru crescători.

În ceea ce privește anul 2023, potrivit datelor și estimărilor inițiale, “vom avea o producție cu 2.000 de tone mai mare decât cele 30.000 de tone de anul trecut, cu o creștere între 5 și 7 la sută”, a explicat Maoddi.

Sursă: ItalianFood

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise