Depozit de fructe și legume, închis de ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a închis, la sfârșitul lunii mai, cel mai mare centru comercial de fructe și legume din România, din cauza neregulilor constatate în urma unor controale.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Florin Barbu, la Realitatea TV, care nu a nominalizat, însă, centrul respectiv. Nici de la ANSVSA n-am reușit să aflăm despre ce societate este vorba, ci doar o confirmare cu privire la efectuarea unor controale la finele lunii mai la mai multe companii din sectorul de fructe și legume.

Potrivit surselor Puterea.ro, este vorba de depozitul de la Ștefăneștii de jos din județul Ilfov, deținut de cel mai mare distribuitor de legume și fructe proaspete din România, o companie cu capital străin. Aceasta se numără printre cei mai mari importatori din România pe acest segment, aducând marfă din peste 30 de țări. Am încercat să-i contactăm pe reprezentanții societății pentru un punct de vedere, însă, persoana care ne-a răspuns la telefon n-a dorit să comenteze.

La data de 31 mai 2023, a fost suspendată până la data de 31.05.2024, activitatea de ambalare și depozitare la depozitul din Ilfov, în urma verificărilor ANSVSA. Reluarea activității se poate face la solicitarea reprezentantului legal al unității, în momentul în care problemele descoperite vor fi remediate, potrivit legislației în vigoare.

Controale în piețe

Ministrul Florin Barcu a mai adăugat că în perioada următoare vor fi efectuate controale în piețe pentru a fi identificați intermediarii care se dau drept producători, folosind certificate false.

“Vă garantez că MADR, în colaborare cu ANPC, ANSVSA are toate pârghiile legale de a face aceste controale. O să creez un grup de lucru cu colegii mei și vă promit că după finalizarea controalelor vă vom prezenta toate procesele verbale încheiate. Dacă identificăm nereguli în piețele din România, vom lua măsuri. Împreună cu autoritățile publice locale încercăm să-i ajutăm pe producătorii români să ajungă la tarabe, astfel încât să nu mai existe acești intermediari cu certificate false”, a mai spus Barbu.


 

Comentariile sunt închise