Lidl România susține comunitățile locale prin investiții majore

În anul 2022, Lidl România a demonstrat încă o dată angajamentul său față de dezvoltarea comunităților locale, investind peste 38 milioane de lei în susținerea a peste 90 de organizații neguvernamentale (ONG-uri) din întreaga țară.

Aceste investiții au fost realizate în cadrul programului “Pentru un viitor mai bun”, care are în vedere patru domenii principale de responsabilitate socială ale companiei: mediu, educație, dezvoltarea serviciilor de urgență și dezvoltarea comunităților, aliniate la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite.

„Sub deviza Pentru un viitor mai bun, am dezvoltat alături de partenerii noștri din societatea civilă programe strategice, pe termen lung, care răspund unor nevoi reale ale comunităților în care activăm. Suntem conștienți de responsabilitatea care vine odată cu dimensiunea business-ului nostru în România, de impactul pe care îl avem și pe care îl putem avea asupra societății, astfel că ne uităm la acele nevoi la care prin resursele noastre și know how-ul partenerilor noștri putem răspunde pentru a schimba în bine comunitățile în care suntem prezenți.

Anual, ne propunem să creștem împreună aceste programe dedicate comunității, acționând cu responsabilitate pentru oameni și planetă. Rezultatele obținute și evoluțiile palpabile ne motivează să ne implicăm în continuare pentru un viitor mai bun și știm că avem alături cei mai buni parteneri pentru a ne îndeplini această misiune„, a spus Maria Mihai, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

Pentru a investițiile în respectarea biodiversității și protejarea mediului, Lidl România a investit peste 14,6 milioane de lei în programe dezvoltate împreună cu societatea civilă, în:

  • Programul ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului
  • Activități realizate de către voluntarii Patrulei Zero Plastic, coordonată de WWF
  • Programul Cu Apele Curate, coordonat de Asociația Mai Mult Verde
  • Proiectul internațional Clean Danube, inițiat de asociația AWP
  • 4 tabere eco-educative
  • 10 evenimente comunitare Cu Apele Curate
  • 40 de proiecții de filme tematice

În cazul conservării resurselor – prevenirea și combaterea risipiri alimentare, Lidl România a contribuit cu 1,3 milioane de lei.

În 2022, Lidl România a susținut 7 partenerii strategici cu peste 11,5 milioane de lei pentru accesul la educație inclusivă. Pe lângă asta, Lidl a susținut dezvoltară infrastructurii serviciilor de urgență cu 1,2 milioane de lei.

În programe strategice cu Ambasada Sustenabilității și Code for Romania, Lidl România a investit 2,7 milioane de lei, iar în programul pentru dezvoltarea comunităților prin susținerea financiară s-au investit peste 6,9 milioane de lei.

 

Sursă: Retail-FMCG

Editor: Alexandra Băncilă

 


 

Comentariile sunt închise