Fondul Saudit pentru Dezvoltare Agricolă încheie tranzacții de 246,8 mil. dolari

Eforturile continue ale Arabiei Saudite de a spori securitatea alimentară au primit un impuls semnificativ, deoarece Fondul de Dezvoltare Agricolă al Regatului a semnat contracte de finanțare în valoare de 926 milioane SR (246,8 milioane USD) în industria hranei pentru animale, producția de animale și sectoarele lactate.

Aceste contracte urmăresc să sprijine importul de produse agricole cheie, inclusiv porumb, soia și orz, care sunt vitale pentru susținerea aprovizionării cu alimente a țării.

Acordurile cuprind o serie de proiecte, inclusiv inițiative precum înființarea unui centru de comercializare a produselor agricole, instalații de depozitare frigorifică și un proiect de creștere a puilor de carne și a păsărilor de curte.

Fondul a fost înființat în anul 1961 printr-un decret regal având ca obiectiv principal acordarea de sprijin financiar activităților agricole din țară.

Sprijinind diverse întreprinderi agricole, urmărește să întărească securitatea alimentară, să abordeze eventualele deficite de aprovizionare și să asigure stabilitatea lanțurilor de aprovizionare cu alimente.
La începutul lunii iunie, fondul a oferit o finanțare în primul rând pentru producția de legume de seră, creșterea păsărilor de curte și creșterea peștelui și a creveților. Aceste aprobări de împrumut subliniază angajamentul fondului față de rolul său de dezvoltare și finanțare în sectorul agricol, aliniindu-se cu politicile Ministerului Mediului, Apei și Agriculturii și cu strategia generală de securitate alimentară a Regatului.

Numai în primele trei luni ale anului 2023, fondul a acordat împrumuturi pentru dezvoltare și investiții de peste 2,3 miliarde SR (613 milioane USD), depășind 861 milioane SR (230 milioane USD) alocați în aceeași perioadă din 2022.

Sprijinul financiar sporit semnifică abordarea proactivă a fondului de a consolida sectorul agricol și de a optimiza lanțul de aprovizionare.

Contractele de finanțare și aprobările de împrumut subliniază angajamentul Arabiei Saudite de a asigura securitatea alimentară și de a reduce dependența de importuri prin consolidarea producției agricole interne și sprijinirea proiectelor vitale de-a lungul lanțului valoric.

 

Sursa: Arabnews
Editor: Irina Bogdan


 

Comentariile sunt închise