Glovo: Românii au comandat anul trecut o șaorma la 10 secunde

În 2022, românii au comandat prin intermediul Glovo circa 3.310.000 de șaorma, cu 60% mai mai mult față de anul precedent

Românii au comandat cele mai multe porții de șaorma din întreaga rețea Glovo de 25 de țări

Un orădean a comandat, în 2022, în medie, șase șaorma pe săptămână

București, 14 iulie 2023 – Cu ocazia Zilei Internaționale a Kebabului (14 iulie), Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de șaorma.

În 2022, prin platforma Glovo, în România au fost livrate peste 3.310.000 de porții de șaorma, acest preparat fiind pe locul doi în topul preferințelor utilizatorilor Glovo, precedat doar de burgeri. La nivelul întregului an, prin platforma Glovo s-a comandat cu 60% mai multă șaorma față de anul 2021.

Românii au comandat, în medie, o șaorma la 10 secunde

Minutul de aur al anului pentru consumul de șaorma a fost înregistrat la data de 24 februarie 2022, de sărbătoarea Dragobetelui, la ora 19:45, minut în care românii au comandat 69 de porții. În plus, luna martie a înregistrat un record al consumului de șaorma, iar la nivelul întregului an s-a comandat o șaorma la fiecare 10 secunde.

Conform datelor Glovo, românii au ales în special acest preparat pentru masa de seară, astfel încât o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul orar 18:00-20:00, în special joia și vinerea. În plus, utilizatorii Glovo preferă să savureze acest preparat cu specific oriental și noaptea târziu, mai mult de 10% dintre comenzile de șaorma fiind plasate în intervalul 23:00 – 02:00. În topul preferințelor românilor rămâne șaorma mare de pui, urmată de varianta cu vită și curcan.

România ocupă primul loc la nivel global când vine vorba de consumul de șaorma din rețeaua Glovo de 25 de țări, iar la nivel local, București, Brașov, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași sunt orașele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de șaorma în România anul trecut.

În ceea ce privește evoluția anuală a consumului la nivel de orașe, datele platformei arată că utilizatorii din Târgu-Mureș au comandat de 8 ori mai multă șaorma în 2022 față de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Galați au comandat de șase ori mai multă șaorma. Cel mai mare fan al preparatului cu specific oriental este un orădean care, în medie, a comandat șaorma de șase ori pe săptămână pe parcursul anului trecut.

Despre Glovo

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.


 

Comentariile sunt închise