Nestlé implementează agricultură regenerativă

Inițiativa implică ferme de grâu și roșii pentru pizza DiGiorno.

Nestlé a lansat o inițiativă pentru a ajuta la introducerea practicilor de agricultură regenerativă în fermele de grâu în cadrul lanțului său de aprovizionare cu marca de pizza DiGiorno. Inițiativa, care va aduce practicile de agricultură regenerativă pe peste 100.000 de acri (peste 40 de mii de hectare) de teren agricol, își propune să îmbunătățească sănătatea și fertilitatea solului, să folosească mai puțină apă, energie și îngrășăminte, să îmbunătățească biodiversitatea și să contribuie la reducerea efectelor schimbărilor climatice.

Potrivit Nestlé, aproape două treimi din emisiile globale de gaze cu efect de seră provin din aprovizionarea cu ingrediente alimentare. Ca parte a foii de parcurs pentru atingerea emisiilor nete zero până în 2050, compania își propune să obțină 20% din ingredientele sale cheie prin metode agricole regenerative până în 2025 și 50% până în 2030.

„La Nestlé, scopul nostru este să ajutăm să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o – explică Steve Presley, director general al Nestlé Zone North America-. În calitate de cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume, avem ocazia de a contribui la crearea unui mediu sănătos și regenerator. sistem alimentar în timp ce lucrează cu comunitățile agricole locale care îl folosesc”.

„Pentru a face acest lucru – adaugă Presley – trebuie să găsim soluții care să creeze valoare comună în întregul ecosistem: valoare pentru noi, valoare pentru fermieri, valoare pentru consumatorii noștri și valoare pentru planetă. Această investiție pe care o facem în numele producătorilor de grâu este doar un exemplu al modului în care urmărim acest angajament de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare”.

Nestlé lucrează, de asemenea, în cadrul lanțului său de aprovizionare cu roșii din Statele Unite pentru a sprijini verificarea practicilor de agricultură regenerativă, cu scopul de a se aproviziona cu roșii cultivate folosind aceste metode pentru ingredientele sale în următorii ani.

„Mulți producători de roșii din lanțul nostru de aprovizionare au făcut deja eforturi pentru a implementa practici de agricultură regenerativă în câmpurile lor și au făcut progrese mari până acum – subliniază Emily Johannes, șefa aprovizionare diversificată și durabilă la Nestlé USA. Lucrăm pentru a le verifica, eforturi de-a lungul lanțului de aprovizionare într-un mod eficient și eficient pentru mărcile și fermierii noștri. Verificarea de la terți este o componentă critică a acestei lucrări, deoarece ne ajută pe noi și pe alții să ne menținem responsabilitatea”.

Sursa: EFANEWS

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise