16,7 mil. euro pentru agricultura și școlile din Nepal de la UE
Sectorul agricol a stabilizat economia Nepalului în timpul și după pandemia de Covid prin menținerea și generarea de locuri de muncă.
Uniunea Europeană a acordat 12 milioane de euro pentru a sprijini agricultura și dezvoltarea rurală a Nepalului și alte 4,7 milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului școlar, continuând sprijinul pentru dezvoltarea Nepalului.
„Profit de această ocazie pentru a felicita autoritățile pentru rezultatele și progresele realizate în sectoare de la lansarea Strategiei de dezvoltare a agriculturii 2015 și a Programului de dezvoltare a sectorului școlar 2016”, a declarat ambasadorul UE Nona Deprez.
Aceasta a adăugat: „Ambele sectoare au fost factori majori în depășirea provocărilor prezentate de Covid-19 și suntem bucuroși că UE le-a putut sprijini direct către trezoreria Nepalului. UE și Nepal lucrează mână în mână pentru a acorda prioritate agriculturii și educației și rămânem parteneri puternici în acest domeniu și în viitor.”
Educația este baza pentru creșterea și prosperitatea viitoare. Programul guvernamental de dezvoltare a sectorului școlar a avut succes în abordarea accesului la educație, în ciuda provocărilor paralele de adaptare la noul sistem federal și criza Covid, a spus UE într-un comunicat.
Sectorul agricol a stabilizat economia Nepalului în timpul și după pandemia Covid prin menținerea și generarea de locuri de muncă.
Produsul Intern Brut din agricultură a continuat să crească, datorită alocărilor bugetare sporite ale guvernului în sector.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Creșterii, cu sprijinul unei echipe de asistență tehnică finanțată de UE, a lansat Strategia de dezvoltare a agriculturii (ADS) la nivel provincial și local.
Provinciile din Nepal își dezvoltă propriile strategii și se angajează activ cu autoritățile locale.
Primul exercițiu de monitorizare cuprinzătoare a realizărilor ADS efectuat recent de Minister a concluzionat că provocările rămân în continuare în ceea ce privește deficitul în creștere a comerțului cu alimente.
Rezultatele monitorizării vor sprijini, de asemenea, noua Politică Agricolă Națională și noua Strategie Națională de Extindere a Agriculturii, ambele cruciale pentru realizarea viziunii pentru 2035, așa cum este formulată în ADS: „un sector agricol autonom, durabil, competitiv și favorabil incluziunii creștere și contribuie la îmbunătățirea mijloacelor de trai și la securitatea alimentară și nutrițională, ceea ce duce la suveranitatea alimentară”, potrivit UE.
Sursa: TheKathmanduPost
Editor: Irina Bogdan
Comentariile sunt închise