Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, în Arad

Parcul fotovoltaic din localitățile Grăniceri și Pilu din județul Arad se anunță a fi unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din România.

Pe o suprafață impresionantă de peste 1.000 de hectare, acesta va găzdui aproximativ 1,7 milioane de panouri fotovoltaice monocristalin-bifacial. Investiția totală estimată se ridică la peste 800 de milioane de euro.

Cu o capacitate de producție de 1057,5 MW, parcul fotovoltaic va furniza energie electrică pentru nu mai puțin de 300.000 de gospodării din România. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția utilizării energiei regenerabile și a reducerii dependenței de sursele tradiționale de energie.

Proiectul parcului fotovoltaic a fost în pregătire de câțiva ani și a implicat obținerea tuturor avizelor necesare, precum și achiziționarea terenurilor de către firma proiectantă. Din cele 1.064 de hectare necesare, 928 se află în Grăniceri, iar 136 în localitatea Pilu.

Autorizația de construire a parcului a fost deja obținută, după ce firma Pro Arhitectura a depus documentația necesară. Acest lucru marchează începutul unei noi etape în implementarea proiectului.

La nivel național, orașul Brașov este pe cale de a deveni primul oraș din România independent din punct de vedere al energiei electrice, datorită parcurilor fotovoltaice mari pe care le găzduiește. Două astfel de parcuri, cu o capacitate de 15 și, respectiv, 17 MW, sunt amplasate în această regiune.

Inițiativele privind utilizarea energiei solare reprezintă o soluție importantă în lupta împotriva schimbărilor climatice și a dependenței de sursele de energie fosilă. Parcul fotovoltaic din județul Arad demonstrează angajamentul României în adoptarea tehnologiilor verzi și contribuie la crearea unei surse de energie durabile pentru comunitatea locală și națională.

Sursă: Moneybuzz

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise