Agroland Business System a inaugurat fabrica de furaje de la Ișalnița

Agroland Business System, un grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, este mândru să anunțe deschiderea Fabricii de Furaje din Ișalnița, județul Dolj. Cu o investiție totală de 20 de milioane de lei, această nouă unitate de producție reprezintă o realizare semnificativă pentru companie.

Fabrica de Furaje din Ișalnița are o capacitate anuală de producție impresionantă de 28.000 de tone, acoperind aproximativ 60% din necesarul de furaje pentru fermierii și magazinele din rețeaua Agroland. Acest pas important va contribui la asigurarea unei oferte constante de furaje de calitate pentru comunitatea agricolă din România.

Gama variată de produse furajere produse la fabrica din Ișalnița include furaje negranulate, brizurate și granulate, ce vor fi comercializate vrac, la pungi mari sau saci, pentru a satisface diferitele nevoi ale fermierilor și comercianților din cadrul rețelei Agroland.

Aceasta este a doua unitate de producție a furajelor deținută de Agroland Business System, prima fiind Fabrica de Nutrețuri Combinate de la Caransebeș, inaugurată în finalul anului 2022, cu o capacitate anuală de producție de 7.000 de tone. Astfel, capacitatea anuală totală de producție a furajelor pentru cele două fabrici a ajuns la 35.000 de tone, reprezentând aproximativ 75% din necesarul total de furaje pentru diviziile de food și retail ale grupului Agroland.

Unul dintre atuurile acestei noi fabrici constă în modelul său de business integrat. Compania obține cerealele necesare pentru producția de furaje de la fermierii parteneri ai Agroland Agribusiness, asigurând astfel o legătură puternică și benefică cu comunitatea agricolă locală.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și este tranzacționată sub simbolul AG, având o capitalizare de piață de 108 milioane de lei. Această creștere semnificativă în valoarea de piață reflectă succesul și încrederea investitorilor în strategia de dezvoltare a companiei și în potențialul său de creștere pe piața agroalimentară din România.

Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System, a subliniat importanța acestei noi investiții: „Fabrica de Furaje de la Ișalnița reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale noastre din ultimii ani, având un rol esențial în modelul nostru de business integrat. Astfel, cerealele utilizate sunt obținute de la fermierii parteneri ai Agroland Agribusiness, în timp ce producția fabricii va reuși să asigure cantitatea de furaje necesară pentru fermele noastre și va contribui la stocul furajelor comercializate în rețeaua de magazine Agroland.”

Cu deschiderea Fabricii de Furaje din Ișalnița, Agroland Business System își consolidează poziția pe piața agricolă românească și își confirmă angajamentul față de susținerea agriculturii locale și a fermierilor. Cu o capacitate de producție extinsă și o gamă diversificată de produse furajere, Agroland este pregătit să facă față cerințelor pieței și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a industriei agricole din România.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise