Danone: noi majorări de preț și o nouă creștere

Danone, unul dintre cei mai importanți producători de lactate, a avut o performanță excelentă în prima jumătate a acestui an, depășind așteptările pieței. Datorită noilor majorări de prețuri, compania a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor, acestea având o creștere de 6,3%.

Potrivit informațiilor furnizate de RetailDetail.eu, venitul net al Danone în prima jumătate a anului a depășit suma impresionantă de 14,1 miliarde de euro, reprezentând o creștere de 8,4% pe o bază constantă. Chiar dacă volumul de vânzări a scăzut cu 1,1%, acest lucru a fost pe deplin compensat de creșterile de preț medii de 9,4%. De altfel, această creștere a venit din aproape toate regiunile în care compania activează în industria lactatelor.

În special, în al doilea trimestru al anului, creșterea comparabilă a vânzărilor a fost de 6,4%. Performanța impresionantă a venit mai ales din America Latină (+10,8%) și China (+9,6%), acestea fiind regiunile în care compania a înregistrat cea mai puternică evoluție. În Europa, vânzările au crescut, de asemenea, semnificativ, cu un procent de 6,5%. Prognozele pentru întregul an arată o creștere comparabilă a vânzărilor între 4 și 6%, cu o îmbunătățire moderată a marjei operaționale recurente.

Cu toate acestea, Danone se confruntă cu provocări în ceea ce privește operațiunile sale din piața rusească. Acestea au fost naționalizate de guvernul rus săptămâna trecută, iar în prezent, în fruntea business-ului din Rusia se află Yakub Zakriev, ministrul cecen al Agriculturii și nepotul liderului cecen. Cu toate acestea, Danone susține că deține în continuare drepturile legale asupra acestor operațiuni și dorește să-și protejeze drepturile și angajații.

Din cauza acestei situații, producătorul de lactate a raportat deja o depreciere unică de 200 de milioane de euro, pe lângă pierderea de 500 de milioane de euro. Cu toate acestea, compania rămâne hotărâtă să-și protejeze interesele și să recupereze operațiunile sale din piața rusească.

În concluzie, Danone a avut o performanță impresionantă în prima jumătate a acestui an, cu o creștere semnificativă a vânzărilor datorată majorărilor de prețuri. Cu toate acestea, provocările din piața rusească reprezintă o situație complicată pentru companie, care își exprimă hotărârea de a-și proteja drepturile și interesele în această regiune. Deși trebuie să facă față acestor provocări, Danone rămâne un jucător important pe piața lactatelor și continuă să se concentreze pe consolidarea poziției sale în industrie.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise