Cum va arăta reorganizarea la Ministerul Agriculturii

Florin Barbu anunță că lucrează la un proiect de reorganizare a ministerului și instituțiilor subordonate, care va fi făcut public într-o săptămână.

Deciziile vor viza anumite posturi, dar și mai multe instituții, printre care se află și una care îl nemulțumește rău de tot pe șeful de la Agricultură.

„Cred că într-o săptămână voi veni cu reorganizarea Ministerului Agriculturii … Voi face o reanalizare din punct de vedere management a tuturor instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii și voi veni cu un pachet de reașezare a posturilor instituțiilor, astfel încât să nu mai plimbăm fermierii de la o instituție la alta, să creăm acele instituții care să fie facile fermierilor români și să nu-i mai punem pe drumuri”, a declarat ministrul Florin Barbu, prezent la deschiderea unui magazin Kaufland, în urmă cu câteva zile.

El a dat și un exemplu concret de instituție de care nu este mulțumit din acest punct de vedere, potrivit Puterea.ro.

„Nu mi se pare corect să plimbăm fermierul de la Direcția Agricolă la OSPA – Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice, care are 3 angajați în teritoriu în România. Eu consider că OSPA trebuie să facă parte din cadrul Direcției Agricole”, a precizat ministrul.

OSPA funcționează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Direcţiei pentru Agricultură şi se finanţează din resurse proprii.

Cât privește Direcțiile Agricole Județene (DAJ), acestea ar urma să rămână la Ministerul Agriculturii, susține Florin Barbu. În draftul OUG prin care Guvernul vrea să desființeze 200.000 de posturi la stat, DAJ-urile ar urma să treacă, însă, în subordonarea administrațiilor locale.

Nu se umblă la salarii

În același timp, Barbu a ținut să liniștească salariații din minister că nu vor fi dați afară și nici nu vor fi reduceri de salarii. Se va umbla la organigramă, ce-i drept, însă, doar în ceea ce privește secretarii de stat, consilierii, precum și anumiți directori.

„Se reduce numărul de secretari de stat și cel de directori, funcții de conducere… Nu vor fi afectate funcțiile de execuție, adică acei oamenii cu care muncim și partea de management”, a mai spus ministrul.

La nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – aparat propriu și Instituții subordonate, la finele lunii ianuarie 2023, erau înregistrați 12.709 salariați.

Cât privește Direcțiile pentru Agricultură Județene și a Municipiului București, personalul număra 1.084 de angajați.


 

Comentariile sunt închise