Casa Unirea vrea primul depozit de legume – fructe în Mehedinți

Primul depozit de legume – fructe pe care Casa de Comerț Unirea are în plan să îl construiască se află la  Mehedinți, județul fostului ministru al Agriculturii Petre Daea, cel care a inițiat și promovat proiectul Casa Unirea.

Investiția pentru construirea depozitului se va realiza printr-un parteneriat public-privat, între Consiliul Județean Mehedinți și Casa Unirea, după cum au anunțat autoritățile locale.

Miercuri, a avut loc la Consiliul Județean Mehedinți întâlnire la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, directorul general al Casei Române de Comerț Agroalimentar – Unirea, Mariana Cotoi, primarii comunelor din zona de sud a județului Mehedinți și producătorii de fructe și legume din această zonă, cu scopul de a înființa un depozit de legume și fructe pentru valorificarea superioară a resurselor și producției agricole județene.

Au mai participat directorul general adjunct al AFIR, Dorel Stăicuț, parlamentarii Liviu Mazilu și Alin Chirilă și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru.

“Am venit cu inițiativa înființării unei astfel de unități în județul Mehedinți pentru că avem producție de produse autohtone, iar producătorii trebuie sprijiniți pentru valorificarea lor, astfel încât aceste produse sănătoase să ajungă, prin rețeaua organizată, la cetățenii români din județ și din țară.

Practic, producătorii duc legumele și fructele la acest depozit, sunt plătiți, iar de aici, produsele ajung în magazine, cămine, unități de alimentație publică sau hipermarket-uri….Ne propunem să construim depozitul în zona de sud, dar el va deservi întregul județ.

Acesta a fost primul pas pentru construirea depozitului și sper să îndeplinim toate condițiile pentru a fi eligibili, având în vedere că în toată țara se vor înființa 16 astfel de unități.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


 

Comentariile sunt închise