Taxe de reciclare în Vietnam, mai mari decât în Europa

Paisprezece asociații de afaceri au înaintat solicitări către nouă miniștri plângându-se de taxele de reciclare neobișnuit de mari ale Vietnamului, care sunt de câteva ori mai mari decât cele din Europa.

Asociațiile, care includ Camera de Comerț Americană din Vietnam, Asociația Vietnameză a Exportatorilor și Producătorilor de Fructe de Mare și Asociația Vietnameză pentru Textile și Îmbrăcăminte, au spus că un proiect de lege recent privind reciclarea necesită taxe mai mari decât în țările dezvoltate.

Taxa de reciclare a Vietnamului pentru ambalajele din aluminiu este de 1,26 ori mai mare decât media a 14 țări din Europa de Vest, au spus aceștia.

Taxa pentru reciclarea sticlei este de 2,12 ori.

Costul ideal ar trebui să fie de 30-50% din cel din țările europene, deoarece salariul lucrătorilor din Vietnam este de doar 10% din al omologilor lor din țările europene.

Asociațiile estimează că taxa lor combinată de reciclare pentru hârtie, plastic și metal este de 6,13 trilioane VND (257,35 milioane USD) anual.

Acest lucru este neobișnuit de mare, deoarece nu ține cont de profitul pe care companiile de reciclare îl obțin din materialele pe care le primesc.

Reciclatorii de cutii de aluminiu, de exemplu, înregistrează profituri între 700 miliarde VND (29.181.880 USD) și 1,29 trilioane anual (53.778.036 USA).

Este nerezonabil ca producătorii și consumatorii să plătească trilioane de dong în fiecare an pentru a sprijini reciclatorii, au spus asociațiile.

Sursa: retailnews.asia

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise