Ministrul Agriculturii din Belarus: „Producătorii europeni, gata să colaboreze”

Minsk speră în politici comerciale relaxate, cu achiziționarea de carne și produse lactate.

Producătorii europeni sunt gata să coopereze cu Belarus. Acest lucru a fost declarat de ministrul agriculturii și alimentației din Belarus, Serghei Bartosh, canalului de televiziune Ont, potrivit site-ului Belta.

Potrivit ministrului, în ciuda sancțiunilor, Belarus nu și-a redus exporturile de alimente. „Este adevărat, a trebuit să schimbăm cursul și să ne concentrăm din nou pe alte piețe: țări asiatice și africane. Astăzi furnizăm întregul nostru sortiment către țările asiatice, Orientul Îndepărtat, inclusiv produse din lapte integral. Livrăm produse în Venezuela și Emiratele Arabe Unite”, a spus Bartosh.

Vorbind despre piața europeană, ministrul a menționat că producătorii europeni sunt gata să coopereze cu Belarus. „Sunt pur și simplu împiedicați de politica urmată în țările lor. Dar, în orice caz, le vom vinde ceea ce au nevoie și vom cumpăra de la ei. Da, va fi puțin mai dificil, dar totuși problema este rezolvabilă”, a subliniat el.

Bartosh a adăugat că, dacă doresc, fermierii europeni pot lucra în Belarus pentru că trebuie să descarce laptele în patria lor. „Țara noastră este deschisă afacerilor. Le-am putea oferi pământul, posibilitatea de a lucra, de a produce produse și, cel mai important, le vom oferi garanția că le vom cumpăra atât carnea, cât și produsele lactate. Nu ar avea probleme cu vânzarea produselor lor”, a spus ministrul.

Sursa: efanews.eu

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise