Tarfin își consolidează poziția pe piața agri-fintech românească

Tarfin, compania regională de agri-fintech specializată în furnizarea de soluții avansate pentru sectorul agricol prin intermediul platformei sale digitale, a anunțat consolidarea poziției sale pe piața locală.

În al doilea său an de activitate pe piața din România, compania a înrolat peste 200 de distribuitori pe platforma sa online, conform unui comunicat de presă emis de companie.

Tarfin oferă fermierilor o modalitate eficientă de a accesa resursele de care au nevoie. Partenerii Tarfin includ atât magazine de produse agrochimice, cât și unele dintre cele mai importante distribuții naționale, precum Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari (CICH), ROCA Agri RDF (Dachim și Adidana), Romchim Protect, Azochim Mureș, precum și Glonos Multicom.

,,Pe fondul unei piețe agricole în schimbare, unde costurile inputurilor cresc constant, se conturează o nevoie esențială de finanțare atât pentru fermieri, cât şi pentru distribuitori. În această privință, Tarfin depune eforturi pentru a susține cerințele financiare ale jucătorilor din sectorul agri-business, întrucât am observat o creștere a cererii pentru surse de finanțare alternative spre deosebire de cele tradiționale. Odată cu majorarea prețurilor la inputuri, atât fermierii, cât şi distribuitorii s-au confruntat cu provocări financiare semnificative, care au influențat dinamica afacerilor locale. Printr-o colaborare activă şi adaptabilitate, ne propunem să contribuim la accelerarea activităţii agricole atât în România, cât şi în celelalte ţări est-europene în care activăm, asigurându-ne că resursele financiare necesare sunt accesibile tuturor celor implicați în ecosistem, aşa cum am reuşit să facem pentru peste 50.000 de fermieri până în acest moment” a declarat Adina China Birta, director general al Tarfin România, conform sursei citate.

Tarfin își propune să aducă schimbări semnificative în sectorul agricol prin sprijinirea fermierilor în sezonul de vânzări de toamnă, punând la dispoziție peste 10 milioane de euro prin investiții obținute atât de la bănci locale, cât și de la parteneri precum Elevator Ventures, Syngenta Group Ventures, Yara, Quona Capital, BIC Angels, Collective Spark și Wamda Capital. Tarfin urmărește diversificarea surselor de finanțare pentru a accelera dezvoltarea afacerii în viitor.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), economia României a crescut cu 4,8% anul trecut în comparație cu anul anterior. Cu toate acestea, performanța pozitivă a Produsului Intern Brut a fost influențată negativ de sectorul agricol, care a înregistrat o scădere de 0,5%. Această tendință descendentă a fost rezultatul unei diminuări semnificative, de 11,6%, a volumului de activitate din sectorul agricol. În ciuda faptului că ponderea agriculturii în cadrul PIB-ului a rămas stabilă la 4,5% în anul 2022, aceste cifre subliniază importanța majoră a furnizării unui sprijin financiar semnificativ pentru fermieri, pentru a face față provocărilor cu care s-au confruntat în ultimul an.

Pe lângă susținerea directă a fermierilor, Tarfin se implică și în dezvoltarea soluțiilor de finanțare adaptate la nevoile pieței digitale prin aplicarea unor soluții financiare specifice pentru magazinele online.

 

Sursă: Ziarul Bursa

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise