Porci hrăniți cu insecte pentru a reduce poluarea

O companie din Marea Britanie a primit finanțare de 1 milion de lire sterline de la stat pentru crearea unei ferme de insecte destinate hranei pentru animale. Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050, britanicii plănuiesc să folosească larve de muște în furajarea animalelor.

Flybox, companie care a primit grantul, va produce hrană pe baza de insecte pentru animalele de companie, păsările de curte, porcine și pești.

Folosirea larvelor de muște pentru furajarea animalelor ar reduce poluarea, dar și suprafețele de terenuri cultivate cu furaje, ceea ce ar duce la utilizarea acestora în producția de hrană pentru oameni și, implicit, la reducerea importurilor de alimente.

Marea Britanie și-a propus să atingă ținta de emisii zero cu efect de seră până în 2050. Pentru a îndeplini acest obiectiv, britanicii trebuie să facă multe schimbări. Una dintre acestea ar fi hrănirea animalelor cu insecte. O companie din domeniul agriculturii a primit un grant de 1 milion de lire sterline pentru a proiecta și construi prima fermă de insecte complet modulară din lume.

Flybox are încredere că această nouă idee va duce la o modalitate mai ecologică de a produce hrană pentru animale, precum și la răspândirea culturii de insecte în Marea Britanie și la transformarea agriculturii. Compania se concentrează pe producția de hrană pentru animale de companie, proteine ​​adecvate pentru creșterea păsărilor de curte, porcilor și peștilor. Aceștia subliniază că insectele sunt sigure, nu răspândesc boli și pot fi încorporate în mod natural în lanțul alimentar.

Sursa: Agrointel

Editor: Florin Niță


Comentariile sunt închise