România, prezentă la Târgul Internațional Potato Europe

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță pe pagina de Facebook că România participă, pentru prima dată, la cel mai important eveniment european pentru producția de cartofi, Târgul Internațional Potato Europe.

MADR spune că acest eveniment este o oportunitate pentru fermierii și cercetătorii românii de a schimba opinii și de a prezenta contribuția românească la dezvoltarea procesului de producție de cartofi.

Clubul Fermierilor Români, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Târgu Secuiesc, Stațiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr din Brașov reprezintă România în cadrul evenimentului.

Târgul International Potato Europe este un eveniment anual ce se realizează pe rând în Belgia, Olanda, Germania și Franța. Anul acesta, evenimentul are loc în Belgia în data de 6-7 septembrie.

Târgul are ca scop urmărirea procesului de producție și procesare al cartofului și schimburile de opinii între experții pentru creșterea producției. Această ediție este cea mai mare de până acum, cu peste 220 de expozanți și experți din Uniunea Europeană, Regatul unit și Turcia.

 

Sursă: Facebook MARD

Editor: Alexandra Băniclă


 

Comentariile sunt închise